Zumba dance...bukan tarian zombi,ngeh3

Assalamualaikum...

aiks,nape cikgu husna rajin bebenor update entry nih?hakhakhak...dah namanya bosan,bukan sebab takde koje tapi keje yang melampau kan...so,meh ler kita jenguk2 blog nih...even,mak cik belakang umah aku ni pun sempat bagi makan ayam itik dia even dia lagi sibuk dari aku,so..aku jenguklah jugak blog aku nih...ngeh3

haa...dalam aku duk sibuk scan itu ini untuk obervation esok,tetiba rajin plak tangan aku nih g berjalan2 sana sini...mana agi youtube r,ngeh3...
tetiba..aku terjumpa satu benda best yang menaikkan semula ghairahku untuk aerobik...tamoo pikir yang ngarut2 hokeyh,i'm still single...ngeh3

aku terjumpa video dance Zumba,memang best r...tetiba teringat time aku obses ngan aerobik dulu,balik kelas petang kul 5 lebey2 camtu,confirm..toncangkan rambut,pakai shirt n seluar ketat macam legging tu..pasang laptop,play CD n AEROBIKKKKKKKKKKK!!!
hahahaha...memang siyes time tu,aku paling taksub ngan aerobik,bajet nak kurus...
tapi sekarang dah tak sempat buat,sebab aku selalu buat2 sibuk...
apapun,kali nih aku nak share pasal Zumba Dance ngan korang...boleh buat sendiri,klik aje video kat youtube...

sebelum daku mengeshare video...wujud ek perkataan tu?nan hado..hu3
apa kata cikgu mulakan set induksi dengan memberitahu sedikit sebanyak tentang Zumba Dance ni,
sebenarnya Zumba dance ni gabungan tarian n muzik Latin,ala2 Rosalinda a yam more gitu...ngeh3,jahanam bahasa mexico aku eja..
gerakan yang dilakukan ni  gabungan gaya dari tarian Samba, Cumbia, Merengue, Salsa, Reggae, Hip Hop, Mambo, Rumba, Flamenco dan Calypso...nak tau lelebey sal tarian ntah pape tu,korang g menggoogle sendiri ek..
apa yang menarik pasal Zumba Dance ni ialah,gerakan tarian dalam zumba dance ini memang menonjolkan gerakan yang bertenaga sehingga menimbulkan kontraksi serta tarikan otot. Semua gerakan itu dilakukan dengan cepat dan tekanan tinggi, sehingga tarikan-tarikan ototnya boleh korang rasa...ngeh3,rasa camne?aishh...poi buat dulu ler.. 

zumba nih confirm2 lah leh bakar lemak korang yang selama nih duk bermaharajalela tuh,menyehatkan jantung,selain dapat menyeimbangkan badan n meningkatkan fleksibiliti badan...yang paling best ialah :
berlatih Zumba 3 kali seminggu,boleh turunkan 3 kg sebulan...
wooo..tetiba terlompat macam beruk sebab excited dengar banyak kilo nak turun,ngeh3

haaa...inilah nasihat n sedikit penerangan dari penasihat aerobik anda yang sudah hilang obses pada aerobik...ngeh3
mood : kena tanam balik obses nih,jap agi aku nak g cari baja dia...ngeh3

ok,so aku share untuk korang semua Zumba dance...dipersilakan,
moh ler kita berzumba-zombi...aihhh,zombi pekehel plak nih...nguh3

layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...



2 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

1st time kot dgr sal zumba ni.. mula2 ingatkn zombi td.. hik3~ ^_^

pasni nk try la~ ^_^

pEmILiK diAri CoMeL said...

try lah..memang best,nampak mcm menari n pd msa sama bleh buang lemak jugak...he3

 
Copyright © sAat dUka dAn Ria bErsaTU | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in