Penatnya......seorang guru

Tuesday, February 22, 2011

salam semua....
ari ni penat sangat,dah lama aku tak datang jenguk blog aku nih...sibuk yang teramat2,xtau nak cakap apa dah...sekarang ni musim exam untuk students sekolah rendah.so memang keje aku kat bilik guru melambung-lambung...penat sesangat,hu3

rupanya jadi guru nih siyes sibuk nak mati,walaupun separuh hari aje bekerja(err..kadang2 aku balik kul 3 lebih jugak),bayangkan hari2 kul 6.45 pagi tu aku dah g sekolah,kadang2 buat keje sampai duduk kat kerusi sendiri pun tak sempat...hu3

aku bukan nak aibkan atau malukan orang tapi just nak citer,aku ada guru pembimbing kan as a guider,tapi guru pembimbing aku ni macam suka ambik kesempatan...bukan buat tak elok tau sebab guru pembimbing aku pompuan tapi dia suka suruh aku ngan kawan aku siapkan keje2 dia yang melambak macam gunung tu...ada ke patut,nak g makan...suruh aku gantikan kelas dia?hadeiii..ingat kitorang ni takde koje ke...susah jugak,dulu bila dia datang,aku selalu risau sebab takut dia nak tengok jadual kelas aku n nak observe tapi sekarang kalau nampak dia nak datang,aku cepat2 sibukkan diri atau g tempat lain sebab dah tau dia mesti nak bagi keje.,,.

sekarang ni sume cikgu kat sekolah aku tu sibuk nak tanda kertas sebab semua markah kena submit kat PPD sebelum ahad ni,jadinya guru pembimbing aku nih selalu gak datang jenguk2 aku ngan kawan aku,yelah...kalau kitorang free,nah..hambik,tolong tanda kertas...
dulu,aku ingat best tanda kertas tapi rupanya penat...hu3
nak2 aku dimintak untuk tanda kertas Bahasa Melayu,perghh...walaupun dulu aku teror BM,(err...nak bangga jap sebab dulu aku dapat pelajar terbaik SPM subjek BM,he3) tapi sejak aku dah jadi cikgu math ni,tahap keteroran aku dalam BM dah berkurang,hu3...
berzaman nak siapkan satu2 kertas sebab xtau nak bagi markah berape...

haaaaaaa....aku ada satu benda nak share ngan korang,karangan seorang murid darjah 4,siyes kelakar bangat....macam baca jampi dalam bahasa siam,nanti aku sharekan ek...sebab malam ni aku busy r,nak tanda kertas,nak jaga bisnes,nak siapkan buku RPH aku,nak setelkan esemen agi yang nak kena submit Ahad nih...ohhh,sangat membebankan...xtau nak pikir apa dah..

pepun,jumpa agi tau...thnks kepda sesiapa yang sudi jenguk blog aku lagi walaupun dah berkarat,nanti aku kiwi balik ek?hehehehe

bye2..

2 comments:

Citarasa Rinduan said...

selamat malam una--
kak ingat lagi kata2 kawan kak..tugas guru ibarat hang tuah...
wah......tinggi martabat guru tau

PS: nanti dah post entry ttg karangan pelajarmu itu...inform kak ayu yer..
takut terlepas pandang

pEmILiK diAri CoMeL said...

ohh...insyallah una akan upload,memang kelakar hbs lah.

 
Copyright © sAat dUka dAn Ria bErsaTU | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in