Tudung Top of The Year

Wednesday, December 23, 2015

Assalamualaikum...
Beberapa weeks tinggalkan blog dan alhamdulillah hari ni dapat menulis lagi. Dah baca tajuk entry?? Haaa...apa benda plak tudung top ni?

Ekceli,aku cuma nak kongsi rasa bersyukur atas rezeki yang Allah berikan. Dalam bulan 11 hari tu, ByHannah Couture keluarkan satu design tudung yang dinamakan Alisha Instant Shawl. First batch,tailor kitorang buatkan 3 kodi aje iaitu bersamaan 60 helai. Maklumlah kami ni,bisnes kecik-kecik aje,so kuantiti pun tak banyaklah. Namun rezeki Allah siapa yang tahu kan? Tak sampai 3 hari,stok dah licin!! Memang terkejut habislah kitorang. Dah tu siap ada customer yang request nak kaler tu nak kaler ni..

So,kitorang pun restock untuk batch ke-2. Kali ni up sikit,100 helai..tudung baru aje sampai,orang berebut-rebut dah pilih kaler siap2,dah tu seminggu aje stok liciin. Aku ngan hubby pening jugak sebab nak kena restock lagi. Tapi takpe,tailor kami yang baik hati siapkan  lagi 200 helai untuk batch ke-3,haaaa kali ni ambik masa seminggu lebih baru sold out. Dan hari ni,kami restock lagi kali ke-4 untuk Alisha ni. Fuhhhh,nasib baik tak habis kain kat kilang kain tu...hahahahaha.

Memang ramai yang berkenan ngan Alisha instant ni sebabnya dia ada pilihan warna melebihi 20 kaler kut. Sedap nak pilih lah kan orang Ganu kate. Dah tu material dia plak daripada heavy chiffon  terbaik dan tak jarang langsung. Paling best,instant ni labuh dan boleh dilaraskan,maknanya kalau nak pakai labuh boleh,singkat pun boleh. Tu yang ramai betul duk memulun tu. Harga?? Mula-mula kitorang kasi RM30 sehelai tapi disebabkan laku keras sangat,maka kitorang mark down harga to become RM25 only. Kali ni punya tsunami customers memang lain betul..haaa,mesti ada yang tertanya-tanya,camnelah rupa bentuk Alisha instant ni kan?Ini lah dia Alisha...

Cantik kan? Memang awesome sesangat. Korang nak warna apa,semua ada. Siap ada hakak tu beli 11 helai,katanya lawo sangat..alhamdulillah,thanks hakak gojes!

Kepada korang yang nak order,boleh wasup di no yer 019-9835136. Insyallah akan direply secepat mungkin. Nasib baik sekarang aku ngan hubby dah hire staff,lega sikit kerja kami.

Haaa...sebelum terlupa,lagi satu kan Alisha instant ni dah masuk vendor jugak. Alhamdulillah rezeki lagi. Sesiapa yang berada di area Marang,bolehlah singgah ke Kiut-Miut Vendor Store if nak tengok kegojesan Alisha ni.


Ni antara warna-warna yang ada kat vendor. Serius cantik.

Opsss,satu lagi nak bagitau ni,if ada antara korang yang baca blog aku ni tak kiralah student ke,surirumah ke,pakcik makcik ke atau korang bekerja sekalipun if rasa nak tambah duit bulanan,boleh whatsapp no ni yer 019-9828948 (mie). Insyallah ByHannah Couture akan tolong korang untuk tambah pendapatan asalkan korang rajin berusaha aje. Dah ramai yang join terutamanya surirumah lah dan alhamdulillah mereka berjaya. Korang tak perlu keluarkan modal pun. Aku nak ingatkan yer,ini bukan MLM sebab ketahuilah korang akulah insan paling anti MLM.

Pssst,jangan tak tahu...ada seorang akak yang join ByHannah Couture ni kan siap dapat beli gelang emas harga 1k lebih kut hasil dia follow kami. Sape yang tak nak memang rugi lah. So,jom ramai-ramai tingkatkan pendapatan zaman-zaman kos hidup tinggi ni. ByHannah Couture just nak tolong aje.

Sebelum aku end up aku punya entry ni,jom LIKE page ByHannah Couture ni


And follow kami di Instagram jugak untuk dapatkan updates terbaru kami yer.


Sebelum tu aku nak explain dulu,ada lah a few people yang pm kitorang tanya, page ngan Instagram kitorang tak meriah langsung and tak ramai followers pun tapi selalu post tudung sold out,jual macam mana?? Haaa,sebenarnya ByHannah Couture aktif sangat2 secara offline. Yelah,tudung baru sampai dah sold out,bila masanya kami nak upload. Jadinya dapat share hasil jualan ajelah. Tu yang better whatsapp aje kami sebab senang kami nak inform warna yang still available. So,janganlah ada yang terfikir kami ni post status mengarut atau palsu plak,hehehehe... Tak baik tau pikir kitorang camtu.

Rasanya itu ajelah aku nak share untuk entry kali ni. Kepada korang yang selalu singgah baca entry kat blog aku ni,thanks aku ucapkan. Ada jugak yang sudi baca tulisan aku yer. Nak cantik,nak cun,nak gojes...ByHannah Couture here,with our trademark IDEAS FOR GORGEOUS.
Wassalam.

1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 
Copyright © sAat dUka dAn Ria bErsaTU | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in