After 5 and a half years

Friday, October 14, 2011

Salam semua...jumpa lagi.
satu hari aku miss entry ek?rugi jugak rasanya tapi takpelah sebab aku agak malas nak say sumthing kelmarin...
apapun,hari ni aku nak citer pasal after 5 and a half years...mesti korang tertanya2,apa kena mgena 5 tahun setengah tu dengan aku kan??actually,skrg 5 thn stgh tu bakal berakhir dah...just tinggal lebih kurang 1 month je lagi...and kalau korang nak tau,5 thn stgh adalah tempoh aku study utk dapatkan degree aku dalam Perguruan Matematik..sangat2 lama tau sampaikan semua orang boleh nampak perubahan masing2,dari yang kecik dah jadi besar,dari yang kurus dah jadi gemuk,dari yang tak comel dah jadi comel,dari yang hitam dah jadi putih n dari yang single sampai dah jadi bini orang pun ada...tapi bukan utk kelas aku lah,tu kelas lain..
kelas aku sangat lembap perkembangannya sebab sampai sekarang,tak nampak batang hidung sorang pun yang akan move on to another step...hu3

so,berbalik kepada tajuk aku nih,sebenarnya sempena penamatan study kitorang nih,kelas aku dah buat satu perancangan untuk dinner bersama2 semua lecturers jabatan Matematik...wahhhhhh,bestnya!!tema yang dah dipilih ialah hitam dan putih...ala ala taik cicak gitu,hik3
jadinya sempena dinner tu jugak akan ada banyak aktiviti macam cabutan bertuah,karaoke n tukar2 hadiah...opss,cakap hal tukar2 hadiah nih,aku dah beli satu hadiah yang aku rasa comel sangat,err...agak perasan di situ,tapi takpelah...kira kalau sape dapat,berbaloi jugaklah...nak tau apa dalam hadiah aku??korang tekalah...


nilah hadiah aku?hik3..abaikan ajelah benda2 lain yang korang nampak tu,just fokus on hadiah k...kalau korang nak tau,nanti aku gitau dalam entry lepas dinner k..
lagi satu kan,kitorang dah reka satu memori untuk jabatan kitorang...sangat sweet,aku suka!nak tau??ni dia...


comelkan?ni lah ucapan tulus ikhlas dari hati kami satu kelas,20 orang sumenya...yang aku paling bawah n paling kanan...ada mcm bunga2 tak siap tuh,hik3..
aku harap Jabatan Matematik akan gantung frame saiz A3 ni dalam jabatan tanda ingatan buat kami semua...huk3,
sedih tau...sebab dah lama kami sama2 menangis,ketawa,seksa,kena marah,susah,senang....skrg nak berpisah,hu3
hati mana yang tak hiba...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

apapun,yang menjadi susahnya plak sekarang ialah tema dinner iaitu warna hitam putih...nak pakai apa ek?nak pakai skirt?blaus?t-shirt?jeans?ntah...aku pun tak tau tapi setelah aku pikir2 sejak tema tu dipilih,aku rasa aku dah tau nak pakai apa...hahahahahaha,tunggu jelah apa aku pakai nanti..yang pasti bukanlah hot sangat pun,hu3

apa yang aku harapkan after 5 and a half years ni ialah kami semua akan terus kekal as  a sahabat sejati sebab boleh dikatakan kami sangat rapat macam adik beradik,sama2 menyokong walau apa terjadi...sedihnya nak berpisah ngan diorang.
aku harap jugak ada lah di antara kami yang membuat keputusan untuk tidak menyingle lagi...tak faham??kawinnnnn daaaaaaaa...
kesian maths crew,takde generasi lagi...hahahahaha
kalau tunggu aku,sah2 lambat lagi...so,cepat2 korang cari calon n kawin..
hehehehe...jumpa agi next entry kalau masih sudi singgah sini..
salam ikhlas dari aku..

nukilan : malam ni aku sorang2,sume orang g tengok bola Kelantan vs Terengganu termasuk Encik Dia,tinggallah aku sorang kat umah...hu3
nasib baik Encik Dia baik hati,belikan aku sebungkus mknn sebelum tgk bola,kalau x takut jugak aku nk kuar sorang2 malam nanti...hik3,mekasih abg.

4 comments:

syAzAnA said...

alololololo. comelnyaaaa!

fatin hanani said...

mmg comel sgt yg korg wat 2..
hasil tgn sndri sweet :D

Cik tikah said...

nape lama sangat nk amek degree? macam ambik medic dh. hehe.. pape, TAHNIAH!! lepas ni smbung master plak :)

Tuan Empunya said...

syazana~thnks dear...
fatin hanani~comel kan?nanti dear pun boleh buat jugak,as tnda ingatan kan?
cik tikah~hahahaha,mmg lama pun...lepas SPM trus ambik degree,tu yg lama,insyallah akan smbg master lepas nih...nak jdi cikgu pun,lma kan?

 
Copyright © sAat dUka dAn Ria bErsaTU | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in