Comelnya Barang2 baby...

Tuesday, January 25, 2011

hai...wahh,rajin banget mak jah sorang nih,hik3...
takpelah,ni blog aku kan...ikut aku lah nak update berape banyak kan?
wahhh...gitu,he3
ok...disebabkan petang tadi aku dilanda perasaan bersalah kan,so dalam kul 5 petang tadi gak,aku telah mengambil keputusan untuk menenangkan diri dengan err...malu nak cakap,tapi hobi aku lah...shopping r,ngeh3

aku takde r shopping banyak,just rembat sehelai baju ngan towel yang ada kartun2,comel gilos...hik3...walaupun tahun ni umur aku dah 23,tapi jiwa aku masih kanak2,punya r aku duk belek sana,belek sini,tengok towel tu,tengok towel nih...sekali aku berkenan yang warna pink belang2 ngan kuning,lepas tu ada kartun kat bawah dia...dia buat macam border,siyer cantik giler..
naseb bek g shopping ngan Fatin,so dia mesti faham jiwa kanak2 aku yang meroyan muncul sekejap...hik3

lepas tu,aku dah siap cuci2 mata,g lah beratur nak bayar...sekali Fatin datang bawak satu kasut baby girl comel sangat tunjuk kat aku,dia nak beli...aku lupa plak,kawan sekelas aku,Geet baru dapat anak sedare pompuan...tu yang Fatin g beli adiah,err...actually,kitorang memang suka bagi2 adiah kat baby2 baru lahir...tapi aku baru aje "berkecimpung" dalam bidang nih,ngikut diorang sebab aku rasa comel2 nya barang2 baby...siyes,harga pulak mantop aje sume,ngeh3..
terima kasih korang ngajor aku benda2 keibuan nih...hik3

sekali,aku pun teruja sama...lepas dah bayar,aku pun g usha2 jap...eeiii,comelnya barang2 baby especially yang girl...barulah aku faham,kenape ramai ibu,mama,mummy,mak,umi,amma,bonda akan cakap sanggup perabih duit demi anak2..kalau aku,aku pun nak rembat sume...comel2 aje..
trendy n cute...perghh,combination yang meletup beb.

so,belek2 punya belek...actually aku nak cari cap yang comel sebab aku tengok kawan aku yang dah ada anak,dia selalu pakaikan anak dia ngan cap2 yang bentuk bunga,rabbit n macam2,comel sangat,lebey kurang macam nih


~EHSAN : GOOGLE~

ohhh,sangat comel...masa aku duk cari cap,berkenan pulak stokin2 comel...adeeei,nak beli yang tu,berkenan yang ni...nak beli yang ni,berkenan yang len pulak,susahnya..
lepas tu,pilih punya pilih,aku telah memilih dua pasang stokin Pureen nih...


comel sangat aku rasa,kalau korang tak berkenan,aku tak kisah...asalkan di mata aku rasa comel,huwahuwaghhuwargh...he3
tu pun sebenarnya aku berkenan yang lain,yang ada bunga timbul2...comel,warna peach...
tapi yang tu satu aje,yang ni dua...he3

dah siap2 beli,tetiba ternampak cap bee yang meletop pulak,adeii...rambang mata,cap bee tu ada r macam nih...


~EHSAN : GOOGLE~

Ohh...siyes,sangat2 gojes....ishh,sempat agi promo word kesayangan aku "gojes"...hik3,comelkan cap nih...lepas tu,kitorang g tengok plak bahagian botol susu...zaman sekarang nih sume cun2 botol2 susu...ada mickey mouse,minnie mouse as a cap of bottle...nape zaman aku kecik2 dulu takde ek?kalau x,memang sah2 aku request kat mak aku suruh beli...ngeh3...bukan nak minum susu,just nak tengok aje minnie mouse tu...he3

hurmm,maka berakhir lah sesi mereles tension aku ngan tengok2 barang2 baby...sume comel2 r,sebelum nih aku tak pernah plak jejakkan kaki atau jengukkan diri ke bahagian baby....takde koje aku nak g situ,karang orang ingat aku dah ada anak plak,he3...jatuh saham i,bajet!!!!

lepas nih,boleh r aku g ushar2 baju untuk sepupu aku yang kecik...he3,kalaulah aku ada anak satu hari nanti,conpem r aku borong sakan barang2 baby nih...dah comel2 sangat...
nak2 kalau bila dipakai,baby tu akan jadi macam nih...


~EHSAN : sekali agi ehsan GOOGLE~

kalau lah macam nih,hari2 aku g ngendap barang2 baby...ari nih jadikan anak bee,sok plak jadikan ladybug,lusa plak jadikan pooh,lepas tu jadikan princess...hahahahahaha
baju baby zaman sekarang kan banyak tema,salah satunya macam gambar kat atas lah...he3

ohh,dah lama dah aku duk menaip depan lappy nih..mata tak ngantuk plak,maklum r tadi aku tido sebab penat...lena teramat seyh (aku dah guna ayat korang r,thnks to Fatin n Ziha yang duk ngajor aku selama nih,he3)

ok,jumpa agi...mood aku dah baik,sebab tu malam2 buta pun post entry nih...hik3
jumpa agi tau...
wassalam sume...

~pesanan hikayat diari: kadangkala ketenangan mungkin diperoleh dari alam semulajadi atau material,namun sebaik2 dan sekekal2 ketenangan ialah dari hati yang tulus mengadap Illahi,tu yang selalu aku rasa lah~


2 comments:

Fatin Nur Nabihah Mohd Ibrahim said...

owh! sy pon sgt exited tengok barang2 yg comel mcm sy tu! hehehe
gediks seys~~~ haha tapi memang terbaik..gile tak sabar nak ade baby..exited tibe2..=)

pEmILiK diAri CoMeL said...

ooitt2...pehal gatal tetiba neyh,dah2 g cri bapaknya dulu...he3
aku konpius r,ko comel ke?hahahahaha

 
Copyright © sAat dUka dAn Ria bErsaTU | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in