Kerenah Pejabat Pos

Wednesday, January 05, 2011

salam petang all...ari nih aku nak bebel boleh x??huhuhuhu...a little bit geram sebenarnya.
aku g pejabat pos nak pos barang2 customer kan,tapi aku selalu aje tak puas hati dengan cara layanan kerani kat kaunter tuh..memanglah diorang ok aje,tapi ntahlah...memang setiap pejabat pos,cara layanan dan perkhidmatan mereka berbeza ke?

ok,kisahnya bermula...aku nak pos barang,macam biasa..lepas pos,aku akan mintak borang pos laju banyak2,dalam 20 helai ke...kalau kat tempat aku,dengan senang hatinya pejabat pos tuh akan bagi 20 helai...tapi pejabat pos kat tempat aku study nih,siap duk perli2 agi...adeiii,aku mintak 30 helai...dia bagi berapa agak2???cuba korang teka...ni teka silang tak berkata nih,ngeh3..

dia bagi 7 helai aje wokehh...7 helai!

dah r kalau kita tanya banyak2 sket,macam nak xnk je layan...aku xde r tak puas hati sangat tapi just meluahkan apa yang aku rasa aje...
lagi satu hal kan,pejabat pos kat tempat aku study nih (tak perlu r aku gitau tempat dia),kecik..kaunternya ada 5 kalau tak silap aku,tapi bukanya cuma 2,kalau hari "baik punyer" agi kan,satu kaunter aje buka,padahal orang yang datang dah macam tengok konsert dah...hu3,siap bertenggek2 agi tepi longkang kat luar...hu3
bayangkan aku selalu dapat nombor 2496,sedangkan masa tuh no yang sedang dilayan ialah 2414....perghhh,sape tahan wei???

agak susah r sekarang nih nak pos2 barang nih,tapi sabar jelah...kalau kat tempat aku,kaunter memang banyak dan orang tak ramai gempak macam kat sini...hu3

aku faham,kerani kat kaunter tu pun letih melayan macam2 kerenah manusia kan sebab orang ramai,kaunternya 1 atau 2 aje...so,muka pun macam nak tak nak aje senyum kadang2..

hurmm,apa perlu dibuat??aku rasa banyak tempat macam ni kan?ke tempat aku ni aje...kalau betul tempat aku aje,kesian lah aku...hu3
aku rasa dah takde apa dah aku nak bebel ari nih,ari nih aku dah start kelas,hurmm..lama tak jumpa kengkawan,akhirnya terubat rindu...hehehehehe

jumpa agi ek next entry,papai...

~mood : agak lega sebab umah aku yang kena masuk pencuri dah dibaiki,tinggal satu aje agi tak baiki iaitu tangki,katanya bocor...haii,selat melaka lagilah depan bilik aku nih~

2 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

mmg letih.. tp, dia patut lyn pelanggan ngan baik.. klu xnk, berenti je la.. tehehehee~ ^_^

pEmILiK diAri CoMeL said...

tau takpe kan,hurmm...xtau kdg2 nak slhkan sape dlm hal mcm nih,hu3...just boleh sbr jelah.

 
Copyright © sAat dUka dAn Ria bErsaTU | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in