Adakah Encik Lelaki Memahami Cik Perempuan??

Monday, December 06, 2010

salam selamat pagi all...ari nih aku bangun2 aje,terus buka pc sebab dari semalam dah aku pikir nak tulis apa kat blog ari ni ek?so..aku dah dapat idea semalam lepas kena bebel ngan Hencik sorang tuh..hu3

ok,sebelum tuh...korang baca benda nih dulu yer...

A man found a magic genie who would grant him one wish. The man said to the genie,” I wish that I had a non-stop bridge from here to Hawaii." The genie said,” I’m sorry, but that's going to be very hard. Do you have another wish?" The man answered, "Of course! I want the power to understand all women." The genie thought for a minute. He replied, "How many platforms did you want on that bridge?"

haaa...lihatlah dunia,betapa lelaki sangat susah untuk memahami seorang wanita...urmm,kalau ada Encik Lelaki terbaca entry nih,silalah membalas yer..hik3

sebenarnya kan selalu gak seorang lelaki tak faham wanita,contohnya kan...kalau kita jenjalan sama2,maybe shopping ke kan...takde example len aku nak wt,haishh..
ok,so kalau g shopping tuh,tetiba awek cun Encik Lelaki tanya

"sayangggggg...baju ni cantik kan??" dengan lentok tubuh macam pantai nak dilanda serangan Ikan Duyung aje...he3

tetiba Encik Lelaki terus membalas dengan kezaliman berada di tahap tertinggi

"cantik apa macam nih,dah r warna buruk...pulak tu corak macam kuda belang...ini u cakap cantik,dah rabun agaknya mata u dear"

helooo Encik Lelaki,kat mata kami pompuan cantik...so,cakap jelah cantik...bukannya susah pun walaupun wallet kamoo jugak yang akan berkurang nanti...hikhikhik

well,memang susah Encik Lelaki nak faham tambah2 kalau bulan purnama Cik Pompuan sedang menayangkan dirinya....mesti Encik Lelaki akan cakap itu tak kena,ini tak kena,yang tu salah,yang ni pun tak betul...lepas tu mula lah Encik Lelaki nak mengamuk sakan sebab Cik Pompuan asyik cakap tak kena aje...aishh,dah memang time tuh hormon pompuan tunggang terbalik,so silalah memahami wahai Encik Lelaki..


macam nilah jadinya kalau Cik Pompuan dah mula ngajuk sebab Encik Lelaki marah2 sangat...
lagi satu kan,Encik Lelaki sangat suka mengabaikan Cik Pompuan kalau tiba sesuatu musim yang memang menmbulkan gian contohnya bola....sepuluh patah Cik pompuan tanya,nan hadooo Encik Lelaki nak jawab walaupun masa tu yang main bola kumpulan tercorot dunia...
so,sabarlah yer kepada Cik Pompuan kalau dapat bf,tunang atau suami obses bola atau pemain bola...hahahahaha (ntah pape)

aku sangat berharap agar satu hari nanti Encik Lelaki akan boleh memahami Cik Pompuan dengan baik sebab aku tau bukan semua lelaki tak faham...ada yang sangat memahami wanita sampaikan kadang2 aku rasa macam dah kena kontrol aje Encik Lelaki...hikhikhik

apapun aku juga nak cakap kepada Cik Pompuan..cuba korang renungkan ayat nih ek...

Lelaki-lelaki sekalian, aku ingin beritahu satu rahsia besar dalam konteks pemahaman seorang wanita. Wanita tidak tahu & tidak faham akan diri mereka sendiri. Kebanyakan dari mereka tidak tahu apa yang mereka mahu sebenarnya. Dan, di’sinilah sebab’nya Tuhan menjadi Adam terlebih dahulu supaya kita boleh wujudkan apa yang mereka mahu & apa yang mereka perlu.

wah tetiba Cik Pompuan plak pikior panjang yer..sebab aku tahu ramai lelaki sebenarnya sedang berusaha untuk memahami makhluk Tuhan paling komplikated iaitu PEREMPUAN disebabkan kasih sayang yang Encik Lelaki ingin taburkan buat insan yang mereka sayangi...wahh,gitu..hikhik

apapun pada pendapat aku,dalam sebuah perhubungan antara lelaki dan perempuan biarlah sama2 memahami dan cuba mencari titik persefahaman sebab kadang2 lelaki suka melepaskan amarah pada pompuan tanpa fikirkan perasaan pompuan tuh..nak cakap "lembap,bengong,bebal,buruk,tak cantik,buang tebiat atau ntah pape agi yang mengguris macam makan nasi ngan gulai ketam aje...sesedap rasa je nak cakap pape..

Kami pun ada perasaan sensitif k..ni pesanan dari Persatuan Wanita Sedunia..hikhikhik
apapun,untuk jadi yang terbaik bukan mudah sebab kita semua tak perfect,namun Allah jadikan lelaki dan wanita untuk melengkapi mana2 yang kurang antara keduanya... 

ok,sampai sini aje coretan motivasi pagi aku...dari Dr.Fadzilah Kam To Me (tiru ayat Johan RL jap)
pepun,sama2 lah kita muhasabah diri yer..
salam berkasih sayang dari aku....

~nota kaki : apa kena mengena gulai ketam ngan mengutuk awek sendiri??ohh...sebenarnya aku terlalu kepingin makan gulai ketam~

~mood : macam lelaki baik sangat,hekhekhek...gelak kura2 dalam cangkerang jap~


5 comments:

A young lady said...

balas balik la sape y suke bebel tu..haha..

pEmILiK diAri CoMeL said...

baru nak stat bebel...dia dah nek pitching dah,mcm mna klu gunung berapi lawa puting beliung??

Anonymous said...

hahhaa laki2 mmg cm 2..xreti2 nk mrh je..kna ikut die je..mla lah bla call mrh je...eeeeeeee.gramnya bla ingat kn!!! sbb dah ad pngalaman...

pEmILiK diAri CoMeL said...

anonymous : tulah namanya selfish,thats y lelaki kena fhm more pmpuan nih... ^__^

sharimie said...

haha... hope llki tu berubah la... lagi satu, kpd A YOUNG LADY, JGN LA MENGHASUT BUAT BNDE X ELOK...SBB HASUTAN ANDA MMG X ELOK

 
Copyright © sAat dUka dAn Ria bErsaTU | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in