Blog Untuk Mengumpat???

Friday, December 03, 2010

haluuu all...ari ni aku dah edit segala macam kat blog nih tanda aku begitu menghargainya...huahuahuahua,gelak beruk jap...
sebenarnya minggu sibuk aku akan datang,so aku memang dah hajat nak cunkan blog nih sempena tahun 2011 nanti..
upsss....terkejut mak esah,umur i akan meningkat??
omg!!!!takpe2...bak kata mak aku,walau umur dah 50 tahun depan,tapi hati tetap 17 gitu..
cayalah mak....

ok2,kembali ke pangkal jalan jap...sebenarnya ari ni aku nak bebel pasal mengumpat di blog,actually kan...aku sendiri termasuk tau,bila buka blog..aku sangat senang citer segala mak nenek atok moyang apa yang aku alami untuk hari tu atau hari ni...so,kadang2 akan terkeluar gak citer kalau tetiba aku termengutuk orang sebab sakit hati,yelah masa sibuk duk bercerita sampai bersembur2 hujan gerimis terkeluar dari mulut tuh sebenarnya dah tak sedar dah malaikat belah kiri duk timbang dosa.....

bagi aku,kalau just kita nak citer pasal apa yang kita alami atau melahirkan ketidakpuasan hati,memang bagus daripada peram sakit hati jadi asam keping lepas tu meletup dalam badan...he3
apa aku maksudkan di sini,kadang2 ada sesetengah orang senang buka entry khas untuk sesi kutuk atau umpat...citer hal tu,citer hal ni...selak kain orang tu,bukak kain orang nih...aihhh,diri sendiri tak pakai kain tak sedar...
ohh,maybe masih berjemur di ampaian kut...ahaks!

sebagaimana kita tahu mengutuk amatlah tak baik,so...as a blogger,kita kena gak jaga etika masa menulis...tak pun kalau tak nak jaga,cepat2 korang hubungi mana2 syarikat insurans utuk insuranskan mulut atau tangan korang....hik2,tapi mesti korang tak mampu nak insuranskan mulut korang sama mahal ngan b**t*t  JLo,hehehehe..mahal tau.

aku bukannya apa tulis entry nih sebab aku nih suka merayau2 merayap2kan diri di alam maya nih dengan membaca blog orang...so,kekadang masa sesi menyekodeng blog orang tuh,terjumpa gak sesi mesyuarat tingkap versi moden...

takut nanti dah banyak sangat umpat,karang bau hancing mulut sampai semua orang tak nak kawan...hu3,tak best lah macam tu kan?
jap2...aku nak wat press conference jap,

"entry ini tiada kaitan dengan yang hidup mahupun dah meninggal,nukilan ini hanya pendapat penulis semata2,terima kasih"

pape pun,aku harap apa yang aku tulis nih hanya sesi mengingatkan sesama kita aje...thnks kepada semua yang sudi membaca blog aku yang ntah pape nih...kalau aku rajin,sok2 aku post agi ek...
ohh ya,aku dah update shoutbox baru...kaler pepel gitu,ahaks!korang boleh bebel,komen atau apa aje korang nak tulis kat situ...kalau nak komen entry pun boleh2...dipersilakan masuk aje,he3

jumpa agi sok...jangan lupa elakkan kontrobersi tingkatkan prestasi..
culik tagline melodi jap...

chao sinche sinchan simbe kirimaru,bubye...

~nota :sangat seronok ari ni walaupun ada insan carutkan aku,hu3...tak bek tau,seronok sebab mak aku masak nasi minyak....to fatin,sila jeles yer~

11 comments:

♥..cik_mas..♥ said...

blog mmg semat giler...tp 1 jek aku mintak...tang nk komen belog ni..tlg buang psword verify tuh..letih org dtg belog nk komen pas 2 taip psword lak..hehe...jgn amik ati.. :)

pEmILiK diAri CoMeL said...

ok dear...komen diterima,thnks sudi ushar yer...

♥..cik_mas..♥ said...

hahaha...jgn amik ati lak..tp 2 sepatutnya aku kne bgtau..hehehe :)
peace!! inner cotton free sehelai... :P

pEmILiK diAri CoMeL said...

takpe...aku tak kisah pun ko tgur klu utk kebaikan...nak inner ctton bleh??beli byk2 shawl..free 1 yer...he3 ^___^
(p/s : amacam dh senang blum nak komen,he3)

A young lady said...

uiks kene umpat ke,,lumrah idup la kak husna... hehe

pEmILiK diAri CoMeL said...

tulah pasal wani...kesian kan?hehehe...cik kia rjin yer sejak dua menjak nih...he3

Fatin Nur Nabihah Mohd Ibrahim said...

haha aku bru ade kesempatan nak bace ni..haish! buzy smlm ade kenduri kat umah..walaupun xde nasi minyak, tp ade nasi AMBENG ok..hikhik..=p

Fatin Nur Nabihah Mohd Ibrahim said...

haha aku bru ade kesempatan nak bace ni..haish! buzy smlm ade kenduri kat umah..walaupun xde nasi minyak, tp ade nasi AMBENG ok..hikhik..=p

Fatin Nur Nabihah Mohd Ibrahim said...
This comment has been removed by the author.
pEmILiK diAri CoMeL said...

wow...nasi ambeng tak best mcm nasi minyak mak aku..he3,aku tau ko jeles ti...hik3

Anonymous said...

ska ah die dpt mkn nasi minyak umi msak...nasi ayam ain umi jrg msak...bhse mnde k.long tulis 2...mmg doh klu ngumpat ni...

 
Copyright © sAat dUka dAn Ria bErsaTU | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in